Grote Beer: Eersteklas, Imposant, Royaal

Welkom aan boord van
driemastklipper "Grote Beer"

meld u aan voor de nieuwsbrief

Evementen Schiermonnikoog

Schiermonnikoog laat ook dit jaar zich weer van zijn beste kant zien. De onderstaande selectie hebben we voor u gemaakt. Wellicht goed te combineren met de tocht die u voor ogen heeft!

NNO Ensembles gaan Om de Noord

De kamermuziekserie van het Noord Nederlands Orkest maakt in het seizoen 2014-2015 zes keer op zondag de oversteek naar Schiermonnikoog.

Wanneer: maart

Festival Jong Talent

Het Festival Jong Talent werkt samen met de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest, de Muziekkapel Koningin Elisabeth en diverse conservatoria in Nederland.

Wanneer: maart 

Monnikenloop

De Monnikenloop is een unieke hardloopwedstrijd over een prachtig parcours door de diverse landschappen van het eiland.

Wanneer: maart

Mooie verhalen

Schrijver Thomas Verbogt en cabaretier Youp van ’t Hek zijn al jaren goede vrienden en houden allebei van mooie verhalen.

Wanneer: April

Nationale reddingsbootdag

Een keer per jaar organiseren de vrijwilligers van de KNRM, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, hun landelijke open dag.

Wanneer: 2 mei 2015

Muziek- en Zangfestival

Dit jaar vindt het 58e Muziek- en Zang Festival op Schiermonnikoog plaats, met optredens van 22 koren en 28 muziekkorpsen uit het hele land.

Wanneer: Juni

Concours Hippique

Op de tweede woensdag in juli staat Schiermonnikoog jaarlijks in het teken van het paard. Vrijwel alle disciplines op ruitersportgebied worden tijdens het Concours Hippique gedemonstreerd, met de avond ervoor het traditionele ringrijden.

Wanneer:Juli

Open tennistoernooi

Tennisvereniging de Hinneleup organiseert jaarlijks een gezellig en sportief open tennistoernooi! Deelname staat open voor zowel leden als niet leden.

Wanneer: Juli

After Sunset Festival

Een uniek podium voor Minimal Music, geluids- en videokunst en vertellingen over de sterrenhemel op Schiermonnikoog.

Wanneer: augustus

Internationaal Kamermuziekfestival

Vanuit heel Europa komen liefhebbers van klassieke muziek concerten, documentaires, natuurexcursies, lezingen en openbare masterclasses bijwonen.
 
Wanneer: OKtober

Specialiteiten

Meer specialiteiten